miercuri, 5 noiembrie 2014

Despre lentilele de contact



Lentilele de contact sunt o alternativa eficienta purtarii ochelarilor clasici de vedere. Lentilele de contact sunt teoretic potrivite oricarei persoane dupa varsta de 10-11 ani, varsta la care un copil deja poate respecta regulile de igiena si de purtare a lentilelor de contact.
Lentilele de contact se prescriu de catre un oftalmolog si sunt de mai multe feluri: exista lentile care se schimba zilnic, lentile care se pot purta timp de 30 de zile sau lentile care pot fi purtate chiar si noaptea.
De asemenea, exista multe optiuni de lentile de contact colorate, care fie accentueaza, fie schimba radical culoarea ochilor. Unele tipuri de lentile de contact sunt create special pentru scene de film, teatru sau pentru anumite petreceri, deci nu sunt greu de gasit lentilele in forma de ochi de pisica, lentilele complet negre sau lentilele cu imprimeu de leopard.
Riscurile dezvoltarii de afectiuni oculare sunt foarte mici daca se respecta intocmai regulile de purtare si de ingrijire a lentilelor de contact, dar si perioada optima de purtare.
De regula, sunt o alternativa comoda, accesibila si discreta de a corecta un defect de vedere sau de a avea ochii in culoarea visata.
In alegerea lentilelor de contact, este foarte important sa obtinem aprobarea unui medic oftalmolog, mai ales cand vorbim despre lentilele de contact pentru corectarea vederii. De asemenea, trebuie sa renuntam la purtarea unei perechi de lentile de indata ce apare disconfort la purtare sau lacrimare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu