vineri, 8 august 2014

Marihoana si uzul ei medicinal

Cânepa este o cultură plină de uleiuri cu potențiale beneficii pentru sanatate, potrivit unui nou studiu in Jurnalul Agricole si chimie alimentara.
Un derivat de canabis (marijuana), cânepă a fost folosită de milenii în textile, medicamente și alimente, de oameni din întreaga lume.
În ciuda acestui fapt, cânepă a fost interzisă în America de Nord în 1930, când toate varietățile de canabis au foste făcute ilegale, datorita continutului de tetrahidrocanabinol (THC). Acesta este compusul din planta de canabis care induce o stare "high" cînd este utilizat pentru agrement.
Cu toate acestea cânepa, cu un conținut de THC scăzut (0,3%) a fost legalizat de către Uniunea Europeană și pe piața economică mondială pentru cânepă low-THC , fiind utilizat în medicamente, documente și țesături. Este evaluat la 100-200 milioane de dolari anual.
Cercetatorii au analizat o parte din uleiul de cânepă pentru a vedea ce calități benefice ar putea avea. Ei au descoperit că unele dintre componentele sale sunt benefice pentru o stare bună de sănătate. Acestea includ steroli, alcooli alifatici și linolenici.

 

    Linolenicii, sterolii și alcooli alifatici


Aciduli linolenic pe care il contine uleiul de cânepă, care este bogat in omega 3 si acizi grași, este recunoscut conform unor studii pentru prevenirea bolilor coronariene.
Sterolii sunt alcooli steroizi. Experții sustin că steroli sunt utili în scăderea colesterolului, iar aportul zilnic alimentar de steroli a fost legata de un risc mai mic de atac de cord.
Alcoolii alifatici conținutI în uleiul de cânepă sunt, de asemenea, cunoscuti pentru scăderea colesterolului și pentru ca reduce agregarea plachetara. Unul dintre acesti alcooli, fitolul, este asociat cu beneficii antioxidante și anticancerigene, și poate fi, de asemenea, găsit în alimente sanatoase, cum ar fi spanac, fasole, legume crude și sparanghel.
Un alt antioxidant continut în uleiul de cânepă este tocoferolul, care este cunoscut a fi benefic împotriva bolilor degenerative, cum ar fi ateroscleroza și boala Alzheimer.
Printre alte beneficii, uleiul de cânepă a arătat, de asemenea, un efect pozitiv asupra bolilor dermatologice și metabolismului lipidelor (procesul prin care acizii grasi sunt defalcati în organism).
Cânepă are, de asemenea, un nivel ridicat de vitamine A, C și E și beta-caroten, și este bogat în minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, sulf și calciu. Ca aliment, uleiul de cânepă este bogat in nutrienti - conține un echilibru excelent de acizi grași polinesaturați - și  de asemenea are un gust bun.
Colorado a legalizat recent marijuana pentru uz recreational si unele state au adoptat legi care permit utilizarea de marijuana cu scopuri medicale. În 2013, Medical News Today a publicat un studiu care sugerează că conținutul de THC din marijuana poate fi benefic din punct de vedere medical pentru persoanele care au o boala autoimuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu